Zašto profesionalno šminkanje za vjenčanje?

Sharing is caring!

Što je važno znati kada odlučujete o make up-u za vjenčanje

S obzirom da je vjenčanje prilika u kojoj svaka žena želi zabljesnuti kao nikada do tada u svome životu, u nastavku vam donosim savjete koje dajem mladenkama kod dogovora oko svadbenog make upa.

Ukoliko dvojite oko šminke za svadbu odgovor je: važno je da ste profesionalno našminkani. Naime, profesionalni make up garantira kvalitetu koju ćete posebno vidjeti na službenim fotografijama s vjenčanja koje ostaju trajna uspomena cijeloga života. Također, profesionalno šminkanje preporučujem i zbog toga jer dobro napravljen make up ostaje postojan do jutra, sve dok ne ispratite i svog posljednjeg gosta. Neke mladenke su mi priznale kako zbog umora nisu niti skinule šminku nakon svadbe te su idućega dana shvatile da je ona još uvijek postojana i lijepa. ( Nemojte me krivo shvatiti, ne preporučam spavanje sa šminkom na licu, no lijepo je za čuti kada svadbena šminka preživi i to do drugoga dana)

Druga je važna stvar da svoju viziju svadbene šminke obavezno prenesete visažisti s kojim se dogovarate oko make upa. Ako imate i najmanju ideju kako bi vaš makeup trebao izgledati recite to ili, još i puno bolje, nađite fotografije koje to prikazuju. Često se dogodi da mladenka ima nešto „u glavi“ što bi željela i što očekuje, a to se ne ostvari jer visažist za to nije znao. Misli i ideje su tu da se izreknu stoga – to je drugi savjet – kažite svom visažisti što točno želite kako biste to i dobili.  Također, pokažite sliku jer opisivanjem vi imate jednu viziju koja ne mora odgovarati viziji koju čuje visažist. Jedna ili više fotografija će riješiti sve dileme.  Prednost fotografija jest i taj što se mogu izbjeći one forme šminkanja koje možda ne odgovaraju vašem licu te će vam visažist sigurno predložiti nešto bolje, a što istovremeno ide u vašem željenom smjeru i prema vašem ukusu.

 

Također, ono što vidite nije ujedno i ono što će biti na fotografiji. Fotografija „pojede“ puno šminke i ako si izgledate našminkani taman po vašoj mjeri to najčešće na fotografijama izgleda blijedo, anemično i bezizražajno.  Stoga, šminka za vjenčanja, preporučam treba biti malo izraženija kao i sama podloga. I ona treba biti nešto jača od one na koju ste navikli, dobro izgrađena i napravljena jer ona je ta koja je odogovorna da šminka izdrži do jutra. Nisam pobornik, da se tako izrazim, maske na licu, a pogotovo u današnje vrijeme kada su podloge decentnije, ali svejedno – da, podloga treba biti jača od vaše uobičajene.

Probno šminkanje u make up salonu, koliko god sam, moram priznati ranije bila protiv njega jer sam smatrala da je suvišan, ipak služi za upoznavanje, stjecanje obostranog povjerenja i dogovaranje detalja. Primjetila sam da su mladenke koje dođu na probu puno mirnije na dan samog vjenačnja. Probna šminka ne izgleda isto kao na sam dan vjenčanja iz razloga što uglavnom nemate vjenčanu frizuru i vjenčanicu, a niti vaše raspoloženje nije isto, ali sasvim dobro služi svrsi da se dogovori smjer, odredi nota i da vidite način rada odabranog vizažiste. Na probi se izrađuje i skica šminke te se zapišu osnovne natuknice. Naravno, sve boje se usklađuju s osobnošću mladenke, s njenim željama, ali i s detaljima koji porate cijelo vjenčanje.

Za vjenčani make up dobro je osvježiti lice i pripremiti ga za što bolje šminkanje. U tu svrhu preporučam koji od tretmana lica. Posebno ako se radi o problematičnoj koži kojoj će dobro doći čišćenje lica. Naime, vaše je lice kao slikarsko platno i što je ono bolje pripremljeno to i vjenčana šminka bolje izgleda.

Osnovna stvar kod pripreme za make up je svakako i pravilna korekcija obrva. Puno je bolje ako se korekcija obavi nekoliko dana prije vjenčanja kako na dan vjenčanje ne bismo iziritirali oči dodatno. Osim toga, korekcija na kozmetičkom stolu u salonu radi se puno detaljnije i kvalitetnije nego ona na make up stolici.

I naravno u svemu tome najvažnija smjernica treba biti vaš osobni dobar osjećaj da je to ono što ste željeli i u čemu ćete se najbolje osjećati jer jedino tada možete uistinu dobro i izgledati. Ovo su samo smjernice i neka pojašnjenja.

Sretno!

 

 

 

Sharing is caring!